19.5.2019

Benson, Ben: Tyttö ahdingossa

Ben Benson
Tyttö ahdingossa

Otava 1961 – Otavan taskuromaani 10
The Girl in the Cage 1954   


”Tyttö ahdingossa – jännitysromaanissa vasta vähän aikaa valtionpoliisina ollut Ralph Lindsay sai erikoistehtävän: hänen piti esiintyä äskettäin vankilasta päässeenä automekaanikkona, joka etsi työpaikkaa – ja uusia rikollisia suhteita. Näin poliisi toivoi päästävän taitavan autovarasjoukkion jäljille. Kävi ilmi, että varkaiden keskuspaikkana oli Carlston pikkukaupunki Massachusettsissa. Lindsay pääsi töihin Osangerin autokorjaamoon ja joutui riitoihin Scotty Cluettin kanssa – tällä oli tarkempi vainu kuin Osangerilla, joka ylpeili ehdottoman varmalla systeemillään. Leta Nofke oli nuori, kaunis nainen, joka oli kadottanut kaiken toivon. Nöyryytykset olivat turruttaneet hänet.
Kun rengas varasjoukkion ympärillä alkoi kiristyä, Vince Pomeroy yritti pelastautua, mutta hänen toverinsa ehtivät ensin… Vihdoin poliisi iski, tapahtumat kiihtyivät kohti ankaraa yhteenottoa, ja rikolliset saivat ansionsa mukaan. Mutta Leta Nofke vapautui painajaisestaan, ja Lindsay selviytyi kokemuksesta miehenä, joka oli osoittanut mihin pystyi.”


Otavan taskuromaani - sarjassa on julkaistu kolme Ben Bensonin poliisiromaania, joiden päähenkilönä on nuori Ralph Lindsay. Tämä on niistä keskimmäinen. Vuotta aiemmin kirjoitettu "Venus on kuollut" on hyvä - joskin siinä sälytetään päähenkilölle outoja velvollisuuksia. Tämä "Tyttö ahdingossa" on vielä parempi jännäri. Tässä Ralph on jo menossa naimisiin Elleninsä kanssa, mutta häneltä liikenee myötätuntoa myös ahdingossa olevaa nuorta naista kohtaan. Kirjassa otetaan esille muutamia elämän ristiriitatilanteita ja annetaan lukijalle ajateltavaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti