18.5.2019

Webb, Jack: Arka armaani

Jack Webb
Arka armaani

Otava 1961 – Otavan taskuromaani 25
The Delicate Darling 1959

  
“Juan Delicado oli saavuttanut myrskyisän menestyksen sekä runoilijana että miehenä – hän vastasi täydellisesti rikkaiden amerikkalaisten naisten unelmaa latinalaisesta rakastajasta. Sitten hän katosi, ja hänen pakotietään rumensivat väkivaltaiset tapahtumat. – Delicadon jälkiä seurasi monta etsijää: kaunis nainen, joka halusi suojella häntä, kersantti Sammy Golden, joka halusi kuulustella häntä, salamurhaaja, joka halusi tappaa hänet. Jokainen heistä oli päättänyt löytää Delicadon ensiksi, mutta vain yksi tiesi, minne hän oli matkalla, ja tämä yksi oli murhaaja.
Kersantti Golden ja pastori Shanley työskentelevät jälleen yhdessä. Erikoista nautintoa tämän romaanin lukijoille tuottaa aito losangelesilainen paikallisväritys: eri rotujen, eri uskontojen ihmiset keskellä suurkaupungin kuohuvaa elämää. Jack Webb osoittaa jälleen, että hänet luetaan täydellä syyllä aikamme parhaitten jännityskirjailijain joukkoon.”


Webb ei ole mielestäni tässä parhaimmillaan. Isä Shanley ja etsivä Golden ovat eläväisempiä esimerkiksi kirjassa Vaskinen sädekehä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti