19.5.2019

Reilly, Helen: Tuhatkaunoja Elfridalle

Helen Reilly
Tuhatkaunoja Elfridalle

Otava 1961 – Otavan taskuromaani 17
Not Me, Inspector 1959


"Harvey ja Dace Allert asuvat viehättävässä talossaan Marray Hillissä, liikkuvat New Yorkin seurapiireissä, ovat kaikkialla ihailun - ja kateuden kohteena. Harvey on perinyt isältään suunnattoman omaisuuden. Mutta todellisuudessa kukkaronnauhoja pitelee Harveyn äitipuoli Elfrida Allert ja vasta hänen kuoltuaan omaisuus siirtyy Harveylle.
Sillä välin Harvey on pahasti velkaantunut. Dace kuulee järkyttävän uutisen; hänen vanha ystävänsä ja Elfridan uskottu Hugh Claverin kertoo, että Harvey on väärentänyt Elfridan nimen tuhannen dollarin shekkiin. Saman päivän iltana Elfrida saa surmansa auto-onnettomuudessa. Harvey oli tarkastanut auton ennen matkaa ja on nyt kadonnut tietämättömiin. 

Alkaa mielikuvituksellinen tapahtumasarja, jota salassa johtaa älykäs, häikäilemätön rikollinen. Hän pelaa rohkeata peliä, mutta lopulta tarkastaja McKee paljastaa koko hirvittävän suunnitelman. Ja sivustatukena hänellä on etsivä Todhunter taustaan sulautuva mies, joka on aina paikalla kun ratkaisun hetket ovat käsillä."  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti