19.5.2019

Webb, Jack: Vaskinen sädekehä

Jack Webb 
Vaskinen sädekehä

Otava 1961 – Otavan taskuromaani 21
The Brass Halo 1957


"Tytön surumielinen hymy kätki tuhoavan salaisuuden."


"Lempeä pastori Shanley ja kovaksi keitetty, vikkelä-älyinen murharyhmän etsivä Sammy Golden ryhtyvät jälleen yhteistoimintaan paljastaakseen säälimättömät murhaajat ja löytääkseen kauniin laulajattaren, joka katoaa yöhön. Kun salaperäinen domino ei tullutkaan esiintymään The Intimate Clubiin, oli pakko tehdä muutakin kuin viihdyttää tyytymättömiä asiakkaita, sillä poliisi vaati selitystä siihen, miksi murhatun yksityisetsivän ruumis oli löydetty laulajattaren tyhjästä pukuhuoneesta. Sammy, luutnantti Dan Adams ja pastori Shanley joutuvat pohtimaan salaperäisen hääkuvan arvoitusta, skandaalilehti Luridia sekä hämäräperäisiä liiketoimia, jotka haiskahtavat kiristykseltä, murhapoltolta ja murhalta.

Sammyn pää joutuu virantoimituksessa kestämään monta raakaa kolahdusta, ja yhteen aikaan hänen on pakko jatkaa tutkimuksia sairasvuoteelta. Mutta pastori Shanley, joka harrastaa rikosten selvittämistä, ja pari El Porton – hiekkarannan asukasta, jotka ryhtyvät esittämään Sherlock Holmesin osaa, auttavat Sammya selvittämään vyyhden.”


Takakannessa mainitut pari hiekkarannan asukasta ovat oikeastaan tarinan pääosassa. Sodasta traumoja saanut taidemaalari Allen Gay ja hänen tyttöystävänsä Marilyn kuvataan eloisasti. Tarinan lopussa, aamun sarastuksen uintireissulla Marilyn vastaa myöntävästi Allenin kosintaan. Mukava kirja.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti