18.5.2019

Webb, Jack: Tilit selviksi

Jack Webb 
Tilit selviksi 

Otava 1962 – Otavan taskuromaani 29
One for my Dame 1961

  
“Käsilaukku oli marmorimaisen valkoinen ja kauriinnahasta tehty ja sen pitkät nauhat oli kiedottu hänen vasemman käsivartensa ympärille. Aloin irrottaa sitä. Tytön silmät rävähtivät auki. ”Mitä te teette?” Tunsin veren tulvahtavan niskaani. ”Ette sanonut minulle missä asutte. Minä ajattelin, että kai sen käsilaukusta näkisi.” ”En voi nyt mennä kotiin En nyt. He tappaisivat minut.” Hän sulki silmänsä ja painautui taaksepäin työntäen käsilaukun lujasti kainaloonsa. ”Minunko luokseni?” Hän nyökkäsi heikosti, huokaisi ja yhtäkkiä nuo suuret tummat silmät avautuivat taas. ”Oletteko naimisissa?” ”En.” ”Se on hyvä.” Hän sulki silmänsä. Hän kikatti pehmeästi ja mutisi jotakin unisena. ”Mitä?” ”Osaatte vielä punastua.” Hän huokaisi taas.
Carla DiMucci rikkoi eristäytymisen muurin, jonka Rick Jackson oli luonut ympärilleen Korean sodan, vankileirikokemusten, kaiken kauhean jälkeen. Hän oli luullut tehneensä tilit selviksi ihmisten kanssa, mutta nyt, joutuessaan elämänsä vaikeimpaan tilanteeseen, hän joutui punnitsemaan kaiken uudestaan. – Jännittävä, myös hauskaa huumoria sisältävä romaani.”


Pidän eniten brittiläisistä jännityskirjoista. Tämä amerikkalainen rikosromaani on kuitenkin yllättävän hyvä. Tätä lukiessa tuli mieleeni Victor Canningin kirjojen aikaansaama lukutunnelma. Nopeatempoinen tarina sisältää paljon juonen käänteitä, jännitystä ja hieman myös mukavasti kerrottua romantiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti