17.5.2019

Woods, Sara: Oikeuden käsi

Sara Woods  
Oikeuden käsi

Otava 1963 – Otavan taskuromaani 41
Bloody Instructions 1961


”Sir Nicholas Harding nautti suurta kunnioitusta yhtä hyvin oikeussalissa kuin omassa toimistossaan, sillä hän oli loistava asianajaja ja sangen temperamentikas herra. Sir Nocholasin veljenpoika ja virkaveli Anthony Maitland joutui usein olemaan valitettavan lähellä myrskykeskusta, mutta voiton kaikista vei päivä, jolloin kunnianarvoisa Mr. Winter löytyi murhattuna toimistostaan. Kas, Anthonykin olisi voinut suorittaa murhan, ja tämä rasittaa Sir Nicholasin ammatillista omaatuntoa, kun hän ryhtyy puolustamaan oikeudessa murhasta syytettyä Joseph Dowlingia, kuuluisaa näyttelijää ja Anthonyn ystävän isää.
Oikeuden käsi on oikea englantilainen salapoliisiromaani; värikkäälle juonelle antaa lisäviehätystä paikalliskuvaus: perinnäiset arvokkaat courtit ja oikeussali peruukkipäisine tuomareineen, syyttäjineen ja puolustusasianajajineen. Niiden keskellä näytellään hyvin nykyaikainen inhimillinen draama.”


Melko pitkäpiimäisesti kerrottu tarina murhatapauksesta, jonka vaiheita päähenkilö, nuori Anthony Maitland joutuu seuraamaan. Etukannessa mainitaan kirjan olevan huumorin höystämä englantilainen oikeussalidraama. En huomannut kirjassa mahdollisesti ollutta huumoria. Oikeussalidraamakin supistuu lyhyeksi episodiksi kirjan lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti