19.5.2019

Mellvig, Folke: Kuoleman kouraisu

Folke Mellvig
Kuoleman kouraisu

Otava 1960 – Otavan taskuromaani 6
Mord på halsen 1955


"Hillman syöksyi sisään. Vuoteella makasi kaunis vaalea nainen. Hän oli kuollut."


"Hillmanin etsivätoimisto Tukholmassa oli perheyhtiö. Sen muodostivat res. kapteeni John Hillman ja hänen viehättävä, tarmokas rouvansa Kajsa. 
Hillmanien uusi juttu näytti aluksi yksinkertaiselta: Elsie Schmidt kertoi saamistaan uhkauskirjeistä: ”Jos haluatte pysyä elossa, teidän on parasta luopua.” Se saattoi merkitä Elsien saamaa perintöä tai Arne Wigreniä ja näistä asioista olivat kiinnostuneet: Drott Lengenberg - liikemies, jolla oli autokorjaamo, asunnonvälitystoimisto ja antiikkikauppa sekä ylelliset elämäntavat, Sonja Langenberg - upea vaaleaverikkö, joka oli aina tottunut saamaan haluamansa, Alice Wigren - joka saapui Ruotsiin kuullakseen, mitä Arne Wigren arveli hänen tekemästään mielenkiintoisesta ehdotuksesta, Erik Svärd - yksityisetsivä, joka oli kehittänyt taitavan, mutta vaarallisen menetelmän sivutulojen hankkimiseen, Axel Hermansson - kirjailija, jolla oli paljon suunnitelmia - sekä kirjallisia että taloudellisia - ja rikas täti.
Sitten tapahtui murha, näköjään täysin tarkoituksetta. Oliko murhaaja erehtynyt? Hillmanin etsivätoimisto työskenteli korkeapaineella selvittääkseen yllätyksiä täynnä olevan jutun.”

Tämän ruotsalaisen jännityskirjailijan romaaneja on suomennettu kolme. Minulle riitti tämä yksi ainoa – en tätäkään jaksanut loppuun asti. Juttu lähti jotenkin sekavasti liikkeelle, enkä päässyt kirjailijan kanssa samalle aaltopituudelle lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti