19.5.2019

Fabian, Robert: Scotland Yardin Fabian

Robert Fabian
Scotland Yardin Fabian 

– Rikostutkijan muistelmia
Otava 1961 – Otavan taskuromaani 15
Fabian of the Yard 1954 


“Rohkean ja inhimillisen rikostutkijan, superintendentti Robert Fabianin hauskat muistelmat jännittävän uran vaiheista.”


"Scotland Yardilla on satumainen maine; sen vuoksi on erikoisen mielenkiintoista päästä seuraamaan sen työskentelyä sisältäpäin. Superintendentti Robert Fabianilla on takanaan loistava ura Yardin palveluksessa, ja hän kertoo kokemuksistaan verrattoman hauskasti ja huumorintajuisesti. Erikoisen selvästi käy esiin, että tosielämässä rikosten menestyksellinen selvittäminen riippuu ennen kaikkea
suuren poliisikoneiston taitavasta yhteistyöstä, alkaen kierrostaan suorittavan passipoliisin havainnoista aina laboratoriotutkimuksiin asti.
Suurimpana todistuksena superintendentti Fabianin miehekkäästä inhimillisyydestä on pidettävä sitä, että hän saavutti työssään monien alamaailman jäsenten kunnioituksen ja luottamuksen.
Nämä "rajan yli" ulottuvat ystävyyssuhteet puolestaan auttoivat häntä ratkaisemaan rikostapauksia, jotka loukkasivat myös ammattirikollisten omalaatuista kunniantuntoa. Suurkaupungin varjopuolellakaan kaikki eivät ole yhtä paatuneita. Robert Fabianin kaltaisen oppaan seurassa lukija pääsee näkemään pintaa syvemmälle."


BBC teki kirjan pohjalta TV-sarjan "Fabian of the Yard" vuosina 1954-1956.


Kirjailijalta on julkaistu Otavan taskuromaani-sarjassa myös teos "Lontoon yössä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti