17.5.2019

Knox, Bill: Ei armoa unille

Bill Knox 
Ei armoa unille

Otava 1962 – Otavan taskuromaani 34
Deadline for a dream 1957


"Naamioitu moottoripyöräilijä suorittaa ryöstön - ja murhan."


"Tämän todentuntuisen rikosromaanin tapahtumat sattuvat skotlantilaisessa ympäristössä, Glasgowin tienoilla. Liikkeelle panevana voimana on nuori rikosreportteri, jolla on rahaa rakastava ystävätär ja joka saa tietoonsa erään tehtaan palkkarahoja kuljettavan auton liikkeet. Reportteri toteuttaa suunnitelmansa ja suorittaa ryöstön. Mutta hän ampuu nuoren poliisin ja näin panee liikkeelle murhaajan ajojahdin, joka huipentuu Prestwickin lentokentällä käytyyn yhteenottoon. Poliisin sitkeä, perusteellinen uurastus paljastaa lopulta tappajan. Sään yllättävä oikku ja erään lentäjän puhelinsoitto auttavat hänen kiinnisaamisessaan.
Bill Knoxin opastuksella lukija seuraa aste asteelta rikoksen suunnittelua, sen suoritusta ja sitä seuraavia tutkimuksia; ne nähdään sekä takaa-ajettavan, että hänen takaa-ajajiensa silmin. Romaani on totuudenmukainen, vaikuttava kuvaus poliisin hellittämättömästä ponnistelusta rikosten selvittämiseksi.”


Tämä on Knoxin ensimmäinen rikosromaani ja tässä astuvat kuvaan myös ylikomisario Colin Thane ja etsiväkomisario Philip Moss. Kirja etenee johdonmukaisesti ja jännitys tiivistyy loppua kohti mukavasti. Knox on itse rikosreportteri, joten hän kykenee kuvaamaan konnan osassa olevan lehtimiehen edesottamuksia luontevasti. Tämä on paras neljästä lukemastani Knoxin poliisiromaanista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti